Nationale EENDaagse 16 juni Kwintelooijen Rhenen

Over enkele dagen is de Nationale EENDaagse bij Kwintelooien in Rhenen. Het mooie weer is reeds besteld en de routes van de Sterrit zijn gereed. Het terrein is open vanaf 12.30 uur. Voor iedereen bereikbaar via de sterrit. We maken nog even een rondgang langs de organisatoren van de ritten. Wat mogen we verwachten?

eenddaagse1Pieter Vogel voert de rit Zuid-Holland aan. ,,De route loopt langs rivieren, molens, pontjes, weilanden en bossen. Vanaf half negen staat de koffie klaar in het clubhuis van het Eendeëi in Rotterdam. Het eerste stuk van de rit gaat door het centrum van Rotterdam over de Maasboulevard en langs de Erasmusbrug. Daarna volgen we een mooie route over de dijk van de Hollandse IJssel tot Gouda. In Gouda bij de Citroëndealer staat de koffie klaar. We rijden we langs het riviertje de Vlist naar Schoonhoven waar we de veerpont pakken. Over de Lekdijk en door schilderachtige plaatsjes rijden we naar Lexmond om vervolgens naar Culemborg te rijden. De Citroëndealer heeft zijn kantine voor ons opengesteld. Via de Lek en Rijndijk komen we langs Beusichem en het eiland van Maurik. Bij Elst nemen we de veerpont en rijden binnendoor door de bossen naar het eindpunt Kwintelooijen'', aldus Pieter.


Jelle Naaykens voert de rit Brabant aan. ,,Het is voor de New Kids liefhebbers misschien leuk om te weten dat we door Maaskantje komen. Het is alleen te hopen dat het pas weer eens opgehangen bord er nog hangt, anders heb je het niet eens in de gaten. En voor de liefhebbers van mooie landweggetjes heb ik goed nieuws, want die komen we zat tegen onderweg. Zelfs nog één extra, want ik heb vlak na het dorpje Herpen een kleine omleiding moeten doorvoeren. Het weggetje wat ik eigenlijk wou nemen bleek vanaf 1 juni definitief afgesloten te zijn. Ik heb een andere genomen, die heel leuk langs het water bleek te gaan. Een leuke verrassing, misschien ;)'', aldus Jelle.

eenddaagse2Bertus Waaijer en Siegfried Kramer voeren de rit uit Friesland aan. Zij geven middels dit beeldmateriaal aan wat de sfeer van de langste rit zal zijn. Ze vertrekken om 08.45 uit Friesland voor misschien wel de mooiste punt van de sterrit.
Jeroen Schuman voert de rit vanuit Limburg aan. ,,De route gaat over binnenwegen en landweggetjes. Het eerste deel van de Limburgse rit voert door een paar karakteristieke Limburgse dorpjes en loopt een stukje langs de maas. Het 2e gedeelte bij Kessel-Venray is niet zo spectaculair er wordt voornamelijk over binnen routes gereden. Het 3e gedeelte voert nog door een aantal karakteristieke Brabantse dorpjes en veel over wegen in het buitengebied, veel 60 km/h zones. Het laatste gedeelte gaat door het land van Maas en Waal en wordt over dijkjes en langs het water gereden'', aldus Jeroen.

Wilja en Kees Kok voeren de rit uit Drenthe aan. Ook Kees en Wilja geven middels beeld de sfeer van hun rit aan. Zij vertrekken om 09.30 uur langs vele landweggetjes, molens, rivieren en ander puur Hollands natuurschoon. De rit is volgens het echtpaar, te herkennen aan hun rood/blauw/gele 2CV en hondje Desty, wel zo mooi, dat ze het niet uitsluiten dat het jammer is wanneer het eindpunt is bereikt.

Henk Vallentgoed en Maikel Cornelisse voeren de rit aan vanuit Noord-Holland. ,,Onze rit begint hoog in Noord-Holland namelijk in Anna Pauwlona. We rijden noodzakelijk twee stukjes over de snelweg daar konden we niet aan ontkomen om de opstapplaatsen zo strategisch mogelijk te hebben. Verder rijden we alleen over binnenwegen. We touren over de prachtige Westfriese dijk en door de unieke Beemster met haar vlakke lijnen en uitgestrekte weilanden. We doen onderweg nog een Citroëngarage aan voor een kop koffie met iets lekkers.

Eenmaal aangekomen bij Kwintelooijen zal je door de organisatie/verkeersregelaar gevraagd worden of je iets voor de kofferbakverkoop hebt of niet. Vervolgens zul je een kant op gewezen worden. Het is een dagrecreatie gebied dus er zijn toiletgelegenheden. Voor wie niet zonder een patatje kan is er een snackkar. Drank hoef je niet mee te slepen want dat wordt verkocht. Op het 'pleintje' zullen wat tafels en banken staan. Het terrein is uitermate geschikt om op je rood/wit geblokte Franse kleedje te picknicken. Zit je liever niet op de grond en zijn de banken bezet kun je altijd nog je bank uit de auto halen. Wie de dringende behoefte voelt zelf gebakken spulletjes mee te brengen, kan zich uitleven. 

Stichting 2CV Vrienden Nederland wenst iedereen een fijne rit en gezellige dag.
Tot 16 juni aan de Oude Veense Grintweg 55 in Rhenen!